LCHF

Att äta ute med LCHF

Ikväll ska jag ut och äta med jobbet och det är ju en sak som är intressant att prata om. Det finns de som tror att man inte kan följa med på den typen av saker alternativt inte äta tillsammans bara för att man äter enligt LCHF. Att man på något vis blir tråkig eller krånglig men så är inte alls fallet.

I det här fallet hade mina kollegor förbokat bord och vi skulle meddela senast igår vad vi ville ha för mat. Det var alltså bara att kika på menyn på deras hemsida och komma fram till vad som skulle passa bäst. Restaurangen i fråga hade inte så många alternativ men det fanns åtminstone tre rätter att välja på, som skulle passa en LCHF:are.

Om det hela hade varit spontant hade man ändå kunnat kika in på restaurangens hemsida och läsa menyn innan så man vet vad man skulle beställa. Och vill man vara ytterligare spontan kan man bara gå dit, beställa exempelvis burgare men be om extra grönsaker i stället för brödet.

I väldigt många fall kan man också kontakta restaurangen och berätta att man äter just LCHF. De flesta är väldigt tillmötesgående och hjälper en bra med att välja rätter eller byta ut delar av rätten och det är absolut inget konstigt. Om ett par veckor ska vi t.ex på spa med mannens jobb och där har jag mailat dem i god tid före för att se till att vi får just LCHF-kost. Det ska inte vara något krångel, utan bara ren service från deras sida. Någon gång kan man få betala något extra, det beror på restaurang.

Visst, det tar kanske några minuter extra att kolla menyn men det är absolut värt det om du vill äta ute!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s