Kost, Viktminskning

Hektisk höst

God morgon på er! Som jag skrev lite om häromdagen så kommer vi få en väldigt hektisk höst här. Mannen ska börja plugga 100% på annan ort (vilket betyder att det blir långa dagar) medan jag ska jobba 69% och plugga 100%. Ja, ni hör ju! Jag är dock övertygad om att det går men det behövs en del verktyg för att vi ska lyckas, bland annat det här med planering och mat.

Planering är A och O
Det är verkligen så och jag kan inte betona det nog. Vi kommer, som vanligt, ha färdigt kommande veckas matsedel under helgen och även någon form av inköpslista. Vi bor förvisso bredvid en livsmedelsaffär men ibland kommer inte tiden finnas och då känns det bättre att ha storhandlat. Sen om det blir i butik eller via nätet får vi se.

Vi kommer också att planera så att rätt mat hamnar på rätt dag. Vad menar jag då? Jo, inga avancerade måltider när man har knappt om tid. Laga inte något dagen innan som inte smakar bra uppvärmt och så vidare.

Eventuellt kan det bli så att vi kör storkok under helgerna och bara tillagar tillbehören de dagarna de ska vara. Det beror såklart också på vad det är!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s