Julkalendern 2017

Julkalendern 2017 – Lucka 7

Så var det dags för den sjunde luckan i årets kalender och där finner vi glass från Add Icecream! En vinnare får fyra glasscheckar att byta in till valfria smaker i butik. Härligt va? Varför inte prova deras nya smak polka eller den klassiska cookie dough?

Tävlingsregler
– Berätta om en riktigt härlig jultradition du, din familj eller dina vänner har. Berätta också varför just den är så bra/mysig/härlig! Glöm ej att ange en giltig e-postadress.
– Följ @add.icecream samt @nilmaiform på Instagram. Det är inget måste men ger en extra stjärna i kanten!

Tävlingen avslutas ikväll 23.59.

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD! GRATTIS IDA MADDISON!

48 reaktioner till “Julkalendern 2017 – Lucka 7”

 1. Min familj kör med en julklappslek där alla köper ett paket för en bestämd summa, man sitter i en ring och slår två tärningar, så fort man får 10 så får man ta ett paket. När alla paket är ute så öppnar man paketen och då börjar tävlingen. Då bestämmer man en viss tid man ska köra i och sen så kör man igen att man försöker få 10 på tärningen. Och nu när man får siffran 10 så får man sno någon annans paket.. (alltså är det en i taget som kör och man slår bara en gång varje gång).. Väldigt kul och bra då man slipper tänka på att köpa julklappar till alla!

  Gilla

 2. Den stora återvändarkvällen! Den 22/12, två dagar innan julafton samlas jag och flera vänner som återvänder till vår hemstad efter att vi flyttat pga arbete och studier. Men den 22/12 har alla åkt hem för att fira jul med sina familjer och då brukar vi passa på att gå ner på stan allihop och ära mat , dricka vin, tjöta gamla minnen och uppdatera oss om varandras liv♥️
  Mpn15015@student.mdh.se

  Gilla

 3. Hos oss är julkalendrarna det stora att samlas kring, dottern är alltid hos sin pappa på julafton eftersom hon har syskon och stor familj där, Varje dag myser vi en stund, öppnar vi våra luckor med te, choklad och små presenter.

  Gilla

 4. En mysig tradition är att vi alltid brukar spela sällskapsspel tillsammans på julafton. Inga mobiler och dyl utan vi umgås med varandra.

  Gilla

 5. Min familj kör alltid julklappsspelet istället för att köpa individuella paket till varandra då vi är så många vuxna. Paket för 150kr/styck får man alltid med sig användbara saker hem.

  Gilla

 6. Hej!
  Jag är gärna med och följer såklart på IG!

  Sedan vår familj köpt vårt härliga gamla hus har vi en mysig tradition som dottern kom på för något år sedan, baserat på Pippi Långstrump. Vi har nämligen en stor ek på gården och hon ville, likt Pippi, hänga små paket till alla julaftonsgäster i trädet! Sagt och gjort! Första året blev det egengjorda tvålar som hon omsorgsfullt slagit in och skrivit namn på. Vad det blir i år får förbli en hemlighet, men det är så otroligt mysigt och verkligen en tradition värd att behålla!

  Gilla

 7. Den traditionen vi har i vår familj är: dagen innan så pyntar vi alla granen tillsammans. Mamma griljerar skinkan & det doftar så gott i hela huset 🙂 jag och min ena syster är dem som står för efterrätten efter julmiddagen. Och vi försöker hitta på något nytt varje år!
  vi kollar på uppesittarkvällen och beställt pizza, eftersom julmaten äts i flera dagar efter det! 😀

  Gilla

 8. Jag anordnar en julkalender för mina vänner. I år är vi 5 tjejer som är med och jag är spindeln i nätet som anordnar det hela. Det är så mysigt att få en kalender med saker anpassade efter sig själv, börja dagen med att öppna ett litet paket och räkna ner till julafton! 🙂

  Gilla

 9. När vi kommer till mormor på julafton börjar vi alltid med glögg och sällskapsspel! Det är mysigt för alla och man kan koppla av en stund!

  Gilla

 10. Vi låter barnen öppna en julklapp i timmen tills de ta slut, så att de inte blir överväldigat av alla klapper på en gång. Det blir en rolig dag då vi har tid att leka med julklapper med de….God jul! Jag följer er som svengalskan på insta.

  Gilla

 11. Trots att den yngsta i vår släkt är över 20 år har vi fortfarande en tomte. Jag älskar det och ser fram emot det hela året! 😍🎅 det hjälper ju såklart att vår tomte är en ganska lustig figur 😉

  Gilla

 12. Min familj har jultraditionen att hänga upp en julstrumpa i min dotters rum från den 1 december! Varje morgon när hon vaknar har ”jultomten” lagt en liten gåva till henne i strumpan under natten! Spännande och roligt med små överraskningar ända fram till julafton!
  Gillar som larsdotterl på Instagram

  Gilla

 13. Jag gillar min och makens jultradition som vi haft i 16 år nu.
  På julaftonsmorgon kliver vi upp och tänder brasan och levande ljus.
  Sen äter vi lussekatter och varm choklad till frukost och spelar Yatzy.
  Så mysig start på dagen.
  Spelar heller ingen roll att jag oftast förlorar, haha.
  Tycker starten på dagen är viktig och om den blir mig och fin så brukar resten av julafton också bli det.
  Följer på Instagram, @hostdagjamningen
  Ha en fantastisk dag!

  Gilla

 14. Vi brukar baka en stor härlig tårta som barnen dekorerar (oftast med massor av godis) sen gånger vi upp ballonger och har födelsedagskalas, för det är ju Jesus födelsedag som vi firar. Vi brukar fundera på vad man skulle kunna ge honom i födelsedagspresent, typ hjälpa varandra och sånt. Ett år ville min då treåriga son ge honom schampo, för Jesus har ju så långt hår på alla bilder så han måste nog tvätta håret ofta 😂

  Gilla

 15. En mysig tradition hemma hos mig är att vi alltid spelar Bingolotto på uppesittarkvällen. Det är något vi har gjort så länge jag kan minnas, och något min dotter nu har fått vara med på sedan hon föddes. Vi samlas hela familjen och slår på TV:n och har telefonen intill redo i högsta hugg, tillsammans med allt gott på bordet. Under pausen försvinner pappa ut i köket och förbereder hans otroligt goda köttbullar med hans hemliga twist.

  Hade varit toppen att få prova på dessa, då det är helt nya för mig och familjen!

  Följer bägge sidor på Instagram (mammasvardag).

  Kram Sanna
  mammasvardag@hotmail.com

  Gilla

 16. Den jultradition vi har är att vi far vartannat år till mina föräldrar på julafton och vartannat år till sambons mamma och där vi inte varit på julafton dit far vi på juldagen eller annandagen, på så sätt får vi träffa alla under julhelgen

  Gilla

 17. I min familj är nog det bästa med julen alla dagar fram tills julafton – de fylls med tända ljus, glögg, mys i soffan men framförallt traditionen av julbakningen. Det är så mysigt och extra spännande då vi varje år bakar något helt nytt, förra året blev det saffranskladdkaka med lingon (helt gudomlig!!) och året före det apelsin- & ingefärakladdkaka. I år kommer det att bli choklad/sea salt fudge!

  Gilla

 18. Vi startar alltid julaftonsmorgon med en härlig frukost, hårt bröd och Kalix Löjrom samt gravad lax. Tända ljus och givetvis julmusik i bakgrunden.

  Gilla

 19. Varje år köper vi varsin julgranskula att hänga i julgranen. Detta har inte bara gjort julgranen mer personlig utan även gjort varje kula mer minnesvärd. Det är inte bara en kula vi hänger upp i granen utan även ett minne. Alla har valt ut sin julgranskula med omsorg.

  Följer även på instagram i användar-ID fridaelma

  Gilla

 20. Varje år köper familjen varsin julgranskula. Eftersom kulan är vald med omsorg så blir även granen mer personlig och minnesvärd då vi minns alla våra utvalda kulor.

  Bärjade med denna tradition när min dotter var runt 10 år, 8 år senare är den lika uppskattad.

  Gilla

 21. Vi skippar det här med presenter. Istället brukar vi samlas för att säga eller skriva något fint till varje person. Några uppskattande ord.
  Följer er på instagram (@watermeloncookie)

  Gilla

 22. Jultradition göra egna köttbullar plus hitta på nån pysselaktivitet plus göra pepparkakor va me tex parters famkusin mm på julafton , fira juldagen som julafton me tex min sons mormor morfar o morbror , så tradition e god mat glädje godis gillar göra tomte choklad alt praliner inte köpa mkt gåvor utan mer tänka på barna o sen mer umgås ta vara på fina tiden när man bor en bit bort

  Gilla

 23. Hos oss så är det julmiddagen som är speciell. Alla samlas i köket och vi hjälps alla åt att plocka fram och laga maten. Sen slår vi oss ner för att frossa denna underbara måltid i varandras sällskap och när alla är så mätta att vi måste rulla från bordet är det dags att byta julklappar ❤

  Gilla

 24. (Följer dig och add ice cream redan)😅
  I vår familj har vi som tradition att vi samlas alla hos någon och äter julbord, julgodis tittar på Kalle anka kl 15 sen julklapps utdelning som ”tomten” gör 🎅🏼 Sen spelar vi massa spel och bara umgås och har trevligt sen är mina föräldrar skilda så vi firar halva dagen hos mamma o halva hos pappa. Hoppas verkligen på vinst så man kan byta ut pepparkakor, lussebullar glögg mm och ta in lite ny glass från add till julfikst O vad passar inte bättre än polkaglass 😍😍🍦

  Gilla

 25. Vi spelar julmusik på morgonen, öppnar några paket till frukosten och tänder ljus. Spelar kort, sällskapsspel och bara umgås med varandra! 🙂

  Gilla

 26. Jag och mitt kompisgäng sedan högstadiet (10 år) bor nästan alla på olika platser men har som tradition att träffas runt och på högtider. Vår jultradition är att träffas den 25:e för att köra Secret Santa och umgås. Eftersom vi träffas allihop sisådär max 4 gånger per år är det alltid super mysigt att ses, speciellt när en ska ge varandra en rolig julklapp.

  Gilla

 27. Julaftonsmorgon med frukost vid pappas grav är och kommer alltid förbli den finaste traditionen jag och min familj har. Att få fira jul med honom trots att han inte finns fysiskt är så himla mysigt.
  Följer dig på instagram som MartinaElizabethh 🙂

  Gilla

 28. En härlig tradition är att på julaftonsmorgon äta frukost hos min härliga svärmor tillsammans med sambons bror med sin stora familj och så deras pappa med ny fru. En riktig hullerombuller familj, men ack så härlig! Efter frukosten blir det julklappar innan firandet fortsätter på olika håll.

  Gilla

 29. Att spela sällskapsspel. Det ger en chans för alla att umgås och vara sociala vilket blir allt viktigare i dagens digitaliserade tidevarv. Vi väljer ett nytt varje år också så det ska bli lite extra spännande.

  Gilla

 30. Sedan drygt 20 år tillbaka skriver jag och min bästa vän julbrev till varandra, som vi öppnar på julafton och läser klockan 12.00. Det känns fint att vi kan vara tillsammans i sinnet, även om vi är på varsitt håll med respektive familj!

  Gilla

 31. Vi brukar alltid några veckor innan jul baka pepparkakshus tillsammans med släkten. Vi äter julmiddag, bakar pepparkakshus i olika modeller och därefter spelar vi ofta spel. Det är så mysigt att få vara kreativ, träffa sina nära och kära och samtidigt kicka igång julstämningen!

  Gilla

 32. Jag och min lillasyster går alltid ut och åker pulka (om snö finns) annars bara sitter i pulkabacken och tittar på stjärnorna. Nu är vi vuxna för länge sen, och våra sambos följer med till julfirandet med vår familj. Men just pulkastunden på julaftonskvällen , den har vi alltid själva bara vi två! Hoppas vi gör det när vi är 80+ också, full fart med snowracern haha!

  Gilla

 33. Julen är det enda dan i år när hela familjen samlas och det är det härligaste med julen!Bara att vi alla är tillsammans och visar och mysar 🍀🍀🍀🍀

  Gilla

 34. hej
  vi spelar alltid monopol på julnatten och sedan tar vi och sträcker på benen genom en natt promenad
  så man går och lägger sig på morron kvisten kan man säga
  inte så bra men har vi alltid gjort

  Gilla

 35. Vi går i julbönen i kyrkan på julafton. Tradition sedan barnen var små. Vi har alltid haft någon av dem som sjungit . Nu är yngsta 12, men hon sjunger fortfarande i en av kyrkans körer. En väldigt avkopplande stund mitt i julaftonsstressen.

  Gilla

 36. Av olila anledningar har vi inte så många traditioner kvar i familjen.. Men min sambo och jag (som firar 10 år nästa År!) brukar försöka ge oss en riktigt mysig lång morgon på julafton. Vi gör iordning en maffig god frukost, gärna lite julbordsrester om vi har det! Detta intar vi i soffan, gärna framför nån mysig julfilm och med tända ljus. Och så försöker vi komma iväg på en riktigt lång promenad med hunden 🙂 Det är fint!

  Gilla

 37. Att spela Bingolotto tillsammans på uppesittarkvällen. Det tycker jag är starten för julen och hela familjen är samlad och som barn minns jag att magen pirrade alldeles extra. Speciellt att innan läggdax, dvs när programmet var slut, då var det julafton och vi sa alltid ”God Jul” istället för god natt. Och lägga sig och sova med fjärilar i magen och spänning inför julafton det var magiskt. Just detta vill jag överföra till mina egna barn, för det vill jag att de också ska ha möjligheten att få uppleva.

  Gilla

 38. Härlig vet jag inte men barnen får sina julklappar utspridda under dagen så dom hinner se vad dom får och hinner leka med det innan det är dags att sova ist för att vänta o vänta på mat o Kalle o tomten o sen ska alla paniköppna paketen. Såhär blir det lugnt o mysigt hela dagen.

  Gilla

 39. Spelkväll varje år kvällen innan julafton med julskinka på macka. Vågar man säga att den 23 nästan är mysigare? Följer på insta: Amandalotta

  Gilla

 40. Åka hem till min 95-åriga mormor på dopp i grytan och ostsmörgås -hennes hembakta bröd. DEt är fina minnen och så får jag träffa mina kusiner som jag inte träffar så ofta. Lunch i magen gör alla julfirare glada!

  Gilla

 41. Min finaste jultradition (sedan 1989) är att tidigt på julaftonsmorgonen åka till stallet. Där träffas vi och dricker glögg o äter pepparkakor, lägger små paket i en säck som vi sedan drar ett paket var ifrån. Samtidigt så äter våra hästar sitt hö i lugn och ro. Om tid och väder tillåter brukar det även bli en liten julaftonsritt.

  Gilla

 42. Den absolut bästa jultraditionen jag vet det är att det inte servera någon alkohol alls hemma hos min familj under julen, bara alkoholfritt vin, öl osv. Så himla bra, om ändå alla kunde köra denna traditionen..

  Följer på Instagram: isabellehedstrom

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s