Lågkalori

Förändringarnas tid

Vi har sugit på det ett tag, planerat och funderat men har nu bestämt oss för att gå ifrån LCHF-kosten för att äta kalorisnålt igen. Vi har gjort det förr så det är inga konstigheter, mer än att man i princip ska ändra hela sitt tänk. Inga mer rejäla smörklickar i pannan, ja tack till frukt, väga maten och allt går att äta i måttlig mängd. Vi kommer dock fortsätta att hålla oss ifrån godis och annat rent socker.

Till vår hjälp har vi även Lifesum där vi enkelt kan lägga in vad vi äter och se vilken summa kalorier vi landar på dagligen. Jag ska ligga runt 1300 kcal dagligen, vilket inte borde vara några problem.

Varför väljer vi att ändra metod? Viktnedgången har avstannat, vi har tröttnat på väldigt mycket LCHF-vänlig mat (exempelvis ägg som är en så stor del av LCHF) och det hade varit skönt att äta precis som alla andra – framför allt nu när barnen växer upp och ser vad vi gör och äter.

Det jag är mest rädd för är att vi ska falla tillbaka i sockerfällan igen eftersom vi helt plötsligt får ”äta vad vi vill” men som sagt, vi har gjort detta förut så det är bara att bita ihop och köra. En fördel denna gången är att om vi blir sugna på något får vi äta frukt. Mums!

En reaktion till “Förändringarnas tid”

  1. Hoppas det går bra för er att byta kostmetod! 1300 kcal låter dock väldigt lite att få i sig på en dag, fast visst ska man ner i vikt så är det väl bra. Jag ska ha i mig ungefär 2300 kcal per dag, men ibland blir det mer och ibland mindre ;P

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s