Träning

Race Report – Kretsloppet 2017

Kära vänner! Det är jättetomt här, jag veet. Det beror mestadels på köksrenoveringen och brist på tid, motivation och möjligheter. Nu börjar det bli färdigt så snart ska jag vara på banan igen men ni får hålla er lite till. Under tiden tänkte jag i alla fall publicera race reporten från Kretsloppet som gick av stapeln den 16 september här i Borås.

De hade hotat med regn men Kretsloppsdagen kunde egentligen inte ha varit bättre. Det var till och med så bra väder att jag svettades rejält efter bara någon kilometer då jag hade haft solen i ansiktet hela vägen. Hur som helst så var jag anmäld till 10 km och tanken var väl från början att jag skulle ha sprungit MEN det blev en rask promenad i stället, både för att jag kände mig för otränad och för att jag faktiskt ville gå. Jag hade dessutom sedan Tjejmilen haft problem med foten så ja, förutsättningarna var lite sisådär.

Jag var i sista startgruppen och vi startade precis bredvid Stadsparken. Därefter gick det åt Druvefors, förbi St:a Birgitta Griftegård och nästan tillbaka till starten igen. I stället vek vi av åt andra hållet och kom slutligen till Ramnasjön som vi så gott som rundade. Vi fortsatte inne på Norrby, förbi ett helt gäng som höll på med olika utomhusaktiviteter vid fritidsgården och började sedan närma oss Knalleland. Det blev ”bakvägen” innan vi hamnade inne på Ryavallen där vi gick ett halvt varv.

Därefter var det bara drygt två kilometer kvar och det var ren stadsmiljö. I tunnlar, under järnvägsspår, bredvid barnvagnar och människor som inte riktigt hade vett på att flytta sig. Spurtsträckan hade satts upp vid 9 km och ja, det var enda gången jag sprang faktiskt. Kristoffer hade inte ens fattat att det skulle spurtas där så ja, jag vann den striden. Haha!

När jag närmade mig målet stod Kristoffer på sidan och gick den sista biten med mig. Jag var lite orolig att jag inte skulle hinna i mål eftersom de tänkte stänga 16.05. Jag kom in strax efter 16 på tiden 1.36.15. Jag klarade mig alltså med några minuter, puh!

Väl i mål kunde vi hämta ut våra medaljer. De delar inte ut medaljer i vanliga fall utan man får betala för en om man vill ha så det gjorde vi!

En reaktion till “Race Report – Kretsloppet 2017”

  1. Pingback: Årskrönika 2017

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s