Träning

Race Report – Tjejmilen 2017

Så var det dags för min första race report här på bloggen – Tjejmilen 2017. Vi åkte från Vaxholm strax innan lunch, parkerade i Mörby Centrum och tog t-banan till Stadion. Därifrån gick vi men eftersom vi inte var i sådär jättegod tid blev det lite power walk över det hela så trots att jag missade loppets uppvärmning kände jag mig ändå hyfsat uppvärmd.

Vi märkte efter ett tag att vi gick på helt fel sida så efter att ha kommit runt hela målområdet såg jag min startgrupp och vi gick bortåt. Jag gick in och ställde mig nästan direkt och tur var väl det för det dröjde inte jättelänge innan gruppen började röra sig mot starten. Under tiden peppades vi av både Nordic Wellness-instruktörer och tävlingsledare. Det var hög musik och spex runt hela banan samt i start- och målområde men jag valde ändå att ha på mig hörlurar med egen musik. Vädret kunde man absolut inte klaga på – lite molnigt och lagom svalt.

Starten gick 14.35 och jag hade egentligen inga mål eller tider att ta hänsyn till. Jag försökte komma bort från värsta klungan genom att springa men därefter gick jag ändå majoriteten av loppet. Min tanke med Tjejmilen var att insupa känslan av 30 000 glada tjejer och om jag sedan gick eller sprang hade inte så stor betydelse. Det första man såg var i alla fall ett industriområde, inte jättepeppande, men vi kom så småningom vidare till gröna ängar, alléer och över vatten. Banan låg nämligen väldigt fint på Djurgården.

Under loppets gång fanns det tre vätskestationer, vilket var otroligt uppskattat. Även om man powerwalkar behövs det vattenpåfyllning och det var länge sedan jag var så törstig som när jag sprang i mål. Den funktionären som gav mig vatten kom verkligen vid rätt tidpunkt! 1,34,32 blev det till slut i alla fall och jag är nöjd. Det kan bara bli bättre!

Jag har lite att jobba på framöver men jag är så glad att jag deltog i det här arrangemanget. Jag funderade på om jag skulle anmäla mig till nästa års lopp direkt på plats men jag ska suga lite mer på karamellen. Det finns så många lopp man vill delta i och jag ska ju ändå ha tid och möjlighet att ta mig till Stockholm.

2 reaktioner till “Race Report – Tjejmilen 2017”

  1. Heja dig! Vad kul att du deltagit i tjejmilen och funderar på att göra fler lopp! 😀 Skönt att man inte behöver springa utan kan gå/Pw:a om man vill, då slipper man känna press. 🙂

    Jag höll också tummarna för att jag inte skulle bli mer sjuk än halsont, men tyvärr kom förkylningen och nu sitter jag här sjuk 😦

    Gilla

  2. Pingback: Årskrönika 2017

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s