Träning

Race Report – Blodomloppet 2017

Jag bad Kristoffer skriva en race report efter gårdagens Blodomlopp så här kommer den. Loppet var alltså i Jönköping och det var 10 km som gällde.

Väder
Bra. 20 grader med lätt blåst. Föredrar lite kallare, men inget att klaga på.

Organisation
Lätt att hitta till startplatsen och alla sponsortält. Då jag inte hunnit att plocka ut mitt startnummer innan loppet så fick jag göra det på plats, men det var inga problem. Bara att säga sitt namn och vips så hade jag den i handen!

Innan loppet var det uppvärmning, men märker av att koordinationen är ett övningsmoment som kan förbättras! Måste varit en sorglig syn för de som var bakom och såg spektaklet. Höger hand på vänster fot. Jomen visst, ska bara komma på att lyfta foten samtidigt som jag för handen genom tröjan. Förbättring krävs!

Många löpare på plats, läste att 6000 personer deltog i detta loppet, riktigt roligt att höra. Hoppas även att det blev fler blodgivare!

Om det ska klagas på något så är det tältet efter målgång. Det var riktigt instängt och kvavt så var man inte redan svettig så blev man det definitivt där. Det gick ju inte heller att komma undan det om man ville se resultaten.

Loppet
Starten går och folk går framåt. Trångt ska det vara. De har ställt upp skyltar i startfållan där de som springer 4-5 min/km kan ställa sig framför och ”de andra” bakom denna. Då jag ligger runt 5,10 vanligtvis så fick det bli i gränslandet mellan de två. Inte för att det spelade någon roll, för det var väldigt olika takt i början ändå. Inget knuffande, men fick bli mycket flackande och tempohöjning och sänkning fram och tillbaka. Svårt att hitta sin takt, tyvärr. Banan kändes rätt så trång fram tills 5 km- och 10 km-löparna delade väg.

Känslan är ändå bra. Mycket människor som är där för att titta på och heja. Under första halvan får man även utsikt över Rocksjön som ser riktigt inbjudande ut!

Efter 3 km var det vätskestation, men kände att det inte var något för mig. Brukar springa på hemmaplan utan paus. Dock märkte jag efter en stund att det kan varit ett misstag. Blev självklart torr i halsen nästan direkt efter, dumma psyke! Men det är bara att fortsätta.

Väl vid 5 km så har fältet delats upp i de som ska gå i mål och oss som fortsätter vår färd. Nu börjar det äntligen öppnas upp. Dags för lite uppförslöpning och stadslöping. Största fördelen med att löpträna på Kransmossen är att man har börjat bli van vid backar och krön. Vi springer nu i ett bostadsområde där många sitter i sina trädgårdar och tittar på. En del hejar och man hör musik lite här och var. Om jag inte tar fel så hade någon satt på en takt-hållare (metronome). Misstänker den var satt på 180 steg i minuten, för jag ligger på 172 i snitt och detta var lite snabbare.

På upploppet så känns det bra. Har hållit en jämn takt som jag varit rätt nöjd med en bit nu. Blir omsprungen av en man med barnvagn, imponerande att springa med den bland alla löpare. På det viset. In i mål och direkt efter sista steget så känns det riktigt bra i kroppen, även om jag hade en väldigt hög puls hela loppet. Låg på 187 i snitt, 196 i max och tyckte inte det kändes jobbigare än hemma. Riktigt positivt.

Hade som mål att komma under 55 min och det lyckade jag klara av. 54,16 blev den officiella tiden så jag får vara nöjd!

Överlag nöjd med dagen. Mitt första lopp där jag försökte få en så bra tid som jag kunde. Bra väder, bra organiserat och roligt att se så många som var med. Mer utav denna varan kommer det bli. Dags att se fram mot Midnattsloppet.

Mina tider och banan
https://runkeeper.com/user/1671268958/activity/1036865074?tripIdBase36=h5bm7m&activityList=false&

Pulsen via Polar (glömde självklart att starta den direkt, så missade första 500m)
https://flow.polar.com/training/analysis/1654457716

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s