Kost, Viktminskning

Sötningsmedelsfällan

Vi har aldrig haft några regler kring det här med sötningsmedel. Från början gällde det bara att få bort allt socker och då valde vi även att avstå andra saker som smakade sött för att inte trigga igång sockerberoendet på nytt men när vi hade det under kontroll – då var det inga problem.

Det stora problemet har kommit sedan, att vi har ersatt ett beroende med ett annat. Sockret är förvisso borta och det är det som är skadligt men sötningsmedel är inte särskilt hälsosamt heller. Och det viktigaste av allt – några beroenden vill vi inte ha.

Det har varit allt från Nocco och ProPud till Barebells Proteinbars och Lohilos olika glassar. Alla har de ersatt något men också skapat nya beroenden. Dessutom har de förmodligen ställt till det för oss vad gäller viktminskningen. Det har förvisso fortsatt nedåt men jag tror att vi hade tappat mer vid det här laget om vi inte hade gett oss in på dessa produkter. Energidryck har jag svårt att hålla mig undan från eftersom jag egentligen inte gillar kaffe längre så vad ska man göra? Låta bli koffein överhuvudtaget? Koffeintabletter? För de andra substituten gäller endast en sak – bestämma sig och tacka nej! Det var så vi överkom sockermonstret och så vi ska fightas mot detta nya monster. Jag vill inte vara beroende av något, och särskilt inte något som eventuellt hindrar jag mig i min viktnedgång.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s