LCHF

Vanliga frågor om LCHF

Vi får ju en del frågor om vår livsstil, av både familj, vänner och folk vi inte känner. Jag tänkte försöka besvara så många som möjligt här nedan.

Vad får man äta?
Jag kan omöjligt rada upp allt men i huvudsak får du äta kött, fisk, fågel, ost, bra fett, mejerier. Allt som inte innehåller eller innehåller lite kolhydrater. Grönsaker ovan jord går också bra.

Hur många kolhydrater får man äta?
Antingen äter du strikt, normalt eller liberalt. Jag försöker hålla mig strikt, under 20 g kolhydrater per dag men sviktar över lite på normalt emellanåt. Det är inte så att jag räknar och är manisk men vill man ha bra koll kan man använda sig av kostbevakingen.se.

Är det okej med t.ex light-läsk?
Det väljer du helt själv! Det ger dig inga extra kolhydrater så ur den synpunkten är det okej. Vissa blir dock triggade av sötningsmedlet!

Är det inte tråkigt att alltid äta LCHF?
Nej, jag mår bra av det och trivs med att äta den typen av mat. Dessutom är det mesta riktigt gott. Jag saknar ingenting för tillfället.

Gör ni inga avsteg? Har du några ätardagar?
Nej, absolut inte. Vi klarar inte av avsteg och tror inte på det heller. Dessutom glider man ur ketos och hela grejen med LCHF känns lite meningslös då.

Vad äter du om du blir sugen på något?
Ölkorv, ostrullar med smör, kokoschips eller liknande.

Hur gör ni på kalas där det bjuds på mat?
Enkelt, vi äter inte. Vi har tagit för vana att äta innan/efter om det är möjligt. Och nej, det är inte oartigt att tacka nej. Ibland kan det ju dock finnas alternativ som vi kan äta också och då gör vi såklart det. All typ av fika/snacks gjort på mjöl och socker hopppar vi såklart över.

Om ni är nyfikna och har fler frågor kring LCHF (eller något annat för den delen) så är det bara att ställa dem i kommentarerna eller maila mig på nilmaiform@gmail.com så ska jag försöka besvara dem så gott det går!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s