Träning, Viktminskning

Vad vill jag få ut av min träning?

En av uppgifterna jag fått av PT:n för vårt första möte är att skriva ner eventuella frågor, mina mål med träningen och andra tankar. Jag tänkte att jag faktiskt kunde dela med mig lite av de också när jag ändå håller på.

Mitt största mål är givetivs att gå ner i vikt. När jag gör det kommer det bli så mycket enklare att genomföra och jobba mot de andra målen. Träningen vill jag därför ska vara så effektiv som möjligt för att kunna gå ner i vikt.

Eftersom jag dels är anmäld till Kretsloppet i höst (10 km) och Göteborgsvarvet till våren (21 km) har jag också som mål att kunna springa längre sträckor, bli mer uthållig och få upp konditionen avsevärt. Jag har egentligen inte sprungit sedan 2011 så det är mycket att jobba upp. Just nu har jag inga problem att genomföra en 10 km-runda men då kör jag power walk ungefär 90%. För varje gång jag kör rundan har jag dock fått in mer och mer jogg så jag är i alla fall på rätt väg.

Sen har jag också som mål att lyfta mer skrot. Jag är inte alls bekväm att stå bland biffarna och lyfta vikter men jag har börjat närma mig, sakta men säkert. Jag behöver dock jobba på både självkänslan och tekniken. Jag har testat crossfit några få gånger men tycker det verkar superkul så skulle vilja jobba mer åt det hållet med styrketräningen men då krävs som sagt självkänsla, teknik och kunskap.

Det är väl ungefär det som dyker upp i huvudet nu! Det kommer säkert komma upp både det ena och det andra när jag sedan träffar PT:n men det tar vi då.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s