Kost

Det dolda sockret

God morgon kära vänner! Jag tänkte att vi skulle prata lite mer om socker och framför allt det dolda sockret. Vad menar jag då med det? Ja, de allra flesta vet att det finns mycket socker i läsk, godis, glass, fikabröd, snacks med mera men det finns livsmedel vi köper som vi inte har en aning om innehåller socker eller hur mycket. Jag skrev för ett tag sedan om sockerfällor i hemmet och då tog jag upp exempelvis bröd, juice och smörgåsgurka på burk. Denna gången gäller det kryddblandningar.

Vi köpte kryddor och rub från Spicy Dream för ett tag sedan och jag tyckte då att jag var noga med att kika på innehållsförteckningen. Lik förbannat innehöll de socker och jag förstår inte ens varför? Kanske i rub men inte i kryddorna som var chili, grill, svartpeppar, havssalt och kycklingkrydda. Bort med skiten!

Återigen, kika efter det dolda sockret i produkterna du köper eller ännu bättre – gör eget om det går!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s