Kost

Okänslig mot gluten?

När jag läste boken Sockerbomben 3.0 reagerade jag på en mängd olika saker, bland annat om det här med gluten. Gluten är ett växtgift som är onaturligt för oss och många mår mycket bättre utan. Det kan ge gaser, huvudvärk och så vidare. Detta tyckte jag var ganska intressant eftersom jag känner igen mig.

Experter menar att 50 procent av oss är mer eller mindre känsliga för gluten. Detta ska givetvis inte förväxlas med glutenintolerans (celiaki) då det kan skada allvarligt men det är intressant. Jag själv har blivit mindre gasig och har knappt någon huvudvärk sedan jag slutade äta gluten så det kan nog absolut ligga något i det. Eftersom det inte är naturligt för oss reagerar ju kroppen. Sedan är jag ju inte någon kostrådgivare eller expert men det tål att funderas över.

Vad tror ni? Kan det vara så många som är känsliga mot gluten?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s