Kost

Hur vi påverkas av sociala medier m.m.

Sociala medier är verkligen på gott och ont! På Instagram läggs det upp mängder av bilder på perfekta liv, snygga kroppar och spännande produkter. Vi vill gärna kunna äta allt, ändå gå ner i vikt och så vidare. Det man ska tänka på här är återigen att alla är olika och fungerar olika. Det som triggar mig, triggar inte dig och tvärtom.

Jag har inga problem med sötningsmedel och därför kan jag dricka Nocco och äta ProPud utan att jag triggas av det. Det kanske däremot inte fungerar för någon annan men det är sådant man måste veta själv. Det är ju inte automatiskt så att bara för att jag äter det så kan alla andra också göra det. Självinsikt people!

Jag kan däremot triggas av vanligt lösgodis och när då folk börjar lägga upp mängder av bilder på godisskålar på fredagskvällen scrollar jag snabbt förbi. I vissa fall avföljer jag också eftersom det oftast inte är den typen av människor jag vill ha på min Instagram. Det får absolut äta vad de vill och jag dömer inte, inte alls, men eftersom jag själv har bestämt mig för hur jag vill leva vill jag följa likasinnade och då fungerar inte riktigt godiskonton. Förstår ni?

Vad jag ville ha sagt med detta var egentligen att vi alla är unika och du måste tänka på dig själv! Låt dig inte påverkas så mycket av sociala medier och avfölj konton som gör att du känner dig dålig eller mår dåligt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s