Kost

Pandy Protein – Smaktest

Något som har blivit väldigt poppis nu på sistone är Pandy Proteingodis. Jag har sett dem lite här och var men har inte kommit mig för att testa, förrän nu. Det beror mest på att jag inte vill ha någon ”godisersättare” men jag kände att jag ändå ville prova och se vad alla snackar om. Dessutom är det ju perfekt med ett smaktest, eller hur?

20170228_142306

Till att börja med så är Pandy Proteingodis svensktillverkad och finns i tre olika smaker. Påsarna är på 70 g och innehåller alla 16 g protein och 4 g BCAA. Smakerna är Salta Kettlebells, Soda Shakers och Sura Vikter. Jag köpte dessa på ICA Maxi här i Borås och där säljs de för 24,95:-/påsen.

Salta Kettlebells (saltlakrits)
Bra saltlakritssmak och helt okej goda. Jag är inte superförtjust i saltlakrits egentligen men det är ändå en bra smak på dessa. Kanske lite väl ”studsiga”.

Soda Shakers (cola/lime)
De påminner om sockrade colanappar och sodapops men med mycket mesigare smaker, tyvärr. Sämst i testet.

Sura Vikter (apelsin/päron/jordgubb)
Vi är inte helt överens om smakerna här. Vi tycker att den gröna är mer åt grönt äpple-hållet än päron t.ex men ja, bra smak på de alla tre. Det är också bra nivå på surheten i dem.

Så vad tycker vi då generellt? Ja, det är ju klart en produkt som är i tiden. Det är väldigt populärt med proteinberikad produkter av olika slag och för många kanske detta är jättebra. Det passar dock inte riktigt oss, mestadels för att vi inte ser behovet.

Godisarna har också laxerande effekt och ger, precis som Läkerol, en väldigt skum känsla i magen efter bara några stycken. Jag kände direkt att jag blev gasig och det var det liksom inte värt.

För den som är lite extra nyfiken kommer här näringsinnehållet/ingredienserna:

Näringsinnehåll per påse salta kettlebells (70g) (de andra har mindre fett och mindre mängd kh/polyoler)

Energi: 154 kcal, 645 kJ
Kolhydrater: 52 g, varav 0 g socker och 52 g polyoler
Protein: 16 g
Fett: <0,5 g
Salt: <0,1 g

Ingredienser Sura vikter (Fruktsmak): Sötningsmedel (maltitol, xylitol), proteinblandning (hydroliserat gelatin från gris, BCAA), gelatin, surhetsreglerande medel; äppelsyra (E296), aromämnen, färgämnen (E100, E120, E131), ytbehandlingsmedel karnaubavax E903.

20170228_142441

3 reaktioner till “Pandy Protein – Smaktest”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s