LCHF

Enkel kålpudding (LCHF)

Nu har vi precis ätit middag och det blev så gott att jag är tvungen att dela receptet med er. Det var alltså kålpudding à la Tjockkocken.

Ingredienser ca 6 portioner:
Ca 700-800 g blandfärs
Ca 800 g tunt strimlad färsk vitkål
1-2 teskedar sambal olek
2 ägg
1,5 dl grädde
1 gul lök
2-3 vitlöksklyftor
3-4 msk kalvfond
Salt, peppar
Riven ost
Smör till stekning

Gör såhär:

Fräs blandfärsen med mycket smör tills den ser klar ut. Krydda under stekningen med salt, peppar och pressa över vitlök. Klicka i lite sambal olek, kalvfond och ca 1 dl grädde. Låt färsblandningen puttra ihop några minuter så den blir krämig. Lägg blandfärsen åt sidan i en ugnsform.

Hacka löken tunt och stek den tillsammans med vitkålen i mycket smör, stek gärna i omgångar då inte all kål får plats i en stekpanna. Det tar några minuter eftersom vitkålen ska bli lite gulaktig och mjuk när den börjar bli klar. När vitkålen verkar mjuk, blanda i blandfärsen och rör runt. Krydda extra om det behövs. Lägg över hela blandningen i en ugnsform. I en skål, vispa ihop ca 1 dl grädde, 2 ägg, ev lite extra sambal olek, salt och peppar.

Häll såsen över vitkål/köttfärsblandningen, klicka ev över lite smör och täck med skivad eller riven ost och ställ in i ugnen på ca 200 g i ca 20 min (osten ska få fin färg). Servera ev med lite grönsaker och/eller gräddsås.

20170223_170924

4 reaktioner till “Enkel kålpudding (LCHF)”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s