Kost, Viktminskning

Dieter/livsstilar – vilka har vi provat?

Det finns ju en hel del olika dieter och livsstilar och vi har provat ganska många genom åren. Jag tänkte här presentera några av dem kortfattat för de som vill ha tips eller inte vet riktigt vad som passar dem.

Viktklubb – Handlar om att räkna kalorier in och kalorier ut. Du fyller i dina mått, din målvikt och så räknar Viktklubb ut hur många kalorier du bör äta per dag. Som medlem på Viktklubb fyller du i vad du äter, om/hur du tränar och liknande dagligen. Till en början får man väga och ha mer koll men ju längre man följer det, desto enklare är det att förstå vad som innehåller vad. Det kostar givetvis pengar att vara medlem men det är ett enkelt verktyg.

Viktväktarna – VV handlar också om att räkna kalorier, mer eller mindre, men hos VV kallas det för SmartPoints. Ett medlemsskap kostar en del men det finns många recept ute i bloggvärlden att ta del av. Du kan också välja att vara onlinemedlem eller gå på möten.

GI-metoden – Handlar om att äta livsmedel med så lågt GI som möjligt, alltså långsamma kolhydrater. Bygger på tre faser.

LCHF – Low Carb High Fat. Du äter alltså lågkolhydratkost med mycket fett. Även här finns det olika faser beroende på vad ditt mål är med kosten.

5:2-dieten – Detta är inget vi själva har provat men det har blivit väldigt populärt de senaste åren. Det innebär alltså att man äter som vanligt (max 2000 kcal) under 5 dagar och fastar sedan i 2 (max 500 kcal).

Jag gick ner drygt 20 kg genom att ta hjälp av Viktklubb och därefter räkna kalorier. Det gick bra men jag var ofta hungrig och när det väl brast så brast det rejält och jag gick upp allt igen. LCHF har vi kört i omgångar men det är ändå det vi tycker har fungerat allra bäst. Jag har nu gått ner 8 kg och Kristoffer 12 så det går bra men än har vi många kilon kvar.

food-712665_1920

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s