LCHF

Att äta ute/hos någon

För ett tag sedan fick jag en fråga angående hur vi hanterar att äta ute eller hur vi gör när vi blir bjudna på mat så jag tänkte besvara den här för det är faktiskt lättare än vad man kan tro.

Om vi äter ute ser vi till att det finns LCHF-vänliga alternativ. Kan restaurangen plocka bort potatisen och ersätta med mer sallad och sås t.ex? Faktum är att många, många gör det och man ska absolut inte vara rädd för att fråga. Hamburgerkedjorna erbjuder low carb-alternativ men kan också ge dig vilken burgare som helst utan bröd och på pizzerian funkar det med kebabsallad. Visst, det är kanske inte optimalt men det går.

Våra vänner och våra familjer vet om att vi äter LCHF och det tycker jag är väldigt viktigt. Vi tar bara reda på i förväg vad de har tänkt bjuda på och ordnar sedan själva så att det blir bra för vår del. Vi förväntar oss absolut inte att de ska göra en LCHF-meny enbart till oss. I förra veckan var vi t.ex och hälsade på mina föräldrar. Mamma hade gjort köttfärssås och spagetti och vi valde då att köpa med oss extra sallad och mozzarella, i stället för spagettin. Svårare än så behöver det inte vara! Sedan blir det kanske inte 100% bra när man inte är hemma och gör maten själv men det fungerar och det är huvudsaken.

En bra grej är att alltid ha med sig ett mellanmål eller två, om man skulle hamna i lite knipa! Det kan t.ex vara BabyBel, ett kokt ägg, ölkorv eller liknande.

20170209_181840

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s