LCHF

Peppa varandra!

På min andra blogg skriver jag mycket om föräldraskap och mammor som hela tiden ger varandra pekpinnar. Det ska vara på ett visst sätt och ”min unge har minsann lärt sig prata tidigare än din”, ja ni känner säkert igen er om ni har barn. LCHF-livsstilen är lite likadan!

Det är extremt mycket pekpinnar, folk som vet bättre än andra, som klankar ner på någon för att h*n äter en frukt och så vidare. Jag brukar bara ignorera och kör efter mottot ”skit i andra och sköt dig själv”. Det som är LCHF för mig är kanske inte samma sak för någon annan. Vissa av oss klarar att äta mejerier, frukt och sötningsmedel och andra gör det inte. Det är bara att acceptera att alla är olika och fungerar olika.

Därför blev jag lite trött när jag kikade in i en av de stora LCHF-grupperna på Facebook och ser att de har förbjudit prat och bilder på t.ex smaksatt kvarg och proteinpuddingar. Detta på grund av att det är en ”fejkprodukt” med mycket tillsatser. Jag håller helt med om att det inte är en LCHF-produkt i den bemärkelsen (light, tillsatser, äta kakan-ha kakan osv.) men precis som med frukt anser jag att man ska bedöma själv hur mycket och vad man klarar av. ProPud är gott, mättande och lättillgängligt. Det är inget man ska äta dagligen men som sagt, anser man att man klarar av det så ät. Sen hur rimligt det är att förbjuda prat om proteinpudding, alltå verkligen förbjuda!, låter jag vara osagt för nu.

Peppa varandra i stället för att klanka ner!

20170214_105051

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s