Kost

Mitt sockersöta barn

mitt-sockersota-barn-1080x736

De senaste dagarna har det snackats socker, i synnerhet gällande våra barn. Thomas Skoglund har nämligen gjort en dokumentär som handlar om barns sockerintag, ”Mitt sockersöta barn”. Under en vecka levde han som en genomsnittlig femåring x 2,5 (för att få fram motsvarigheten för en vuxen) och utvärderade sedan det hela, både fysiskt och psykiskt.

Idag består nästan en fjärdedel av våra barns matintag av socker. Självklart är rent godis och läsk på helgerna de största bovarna men det finns också stora mängder i t.ex frukost och mellanmål. Det finns mycket ”osynligt” socker men det handlar också om att vara lite påläst. Titta på innehållsförteckningarna på produkter du köper så kommer du att lägga märke till mycket du inte visste innan. Hur som helst är det en skrämmande utveckling och jag vill inte bidra till den!

Trailern till dokumentären hittar ni här och TV4s inslag om detta här.

En reaktion till “Mitt sockersöta barn”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s