Träning

Rädslan för vikterna

Jag tror inte att jag bara pratar om mig själv när jag pratar om den där rädslan för vikterna. Många drar sig lite för att träna med hantlar, viktplattor och stänger för i just de hörnen brukar de riktigt vältränade killarna stå och pressa och man själv känner sig som världens flodhäst. Så är det för mig i alla fall! Det verkar också som att en del tycker det är lite jobbigt att inte veta exakt vad man gör. Om man vanligen tränar i maskinerna så finns det ju egentligen bara ett sätt att göra det på men hur många övningar finns det inte att göra med t.ex hantlar?

Jag har alltid upplevt delen med viktplattor och hantlar som lite jobbig och har egentligen inte velat gå dit. Igår gick jag dit för att göra flyes på bänk men jag kände mig såpass obekväm att jag gick direkt efter den övningen. Varför är det så? Varför känner man sig så uttittad? Och framför allt – varför bryr man sig egentligen? De som är där och tränar borde ju rimligen fokusera på sig själva och sin träning så antagligen är man inte så uttittad som man tror.

Jag hoppas den känslan försvinner med tiden!

20170124_103239

En reaktion till “Rädslan för vikterna”

  1. Pingback: Årskrönika 2017

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s