Recept

Hemmagjord pizzasallad

Förra gången vi körde LCHF testade jag på att göra hemmagjord pizzasallad, just för att jag tokälskar pizzerians och det borde ju inte vara så svårt. Visst? Mja, resultatet blev väl ingen hit men sen så hittade jag ett helt annat som jag tänkte jag skulle prova och ja, det blev riktigt gott. Jag ska bara fila på det där med mängden kryddor men vitkålen blir precis sådär mjuk och god som på pizzerian.

pizzasallad

En stor sats pizzasallad
1 liter kokande vatten
1/2 vitkålshuvud
1 1/2 dl rapsolja
ca 3 msk vitvinsvinäger
1/2 dl vatten
2 msk oregano
2 tsk salt
1 krm svartpeppar

Strimla vitkålshuvudet med osthyvel så blir det så där tunt och gott. Lägg salladen i ett durkslag och häll över det kokande vattnet. Låt rinna av. Blanda ihop olja, vinäger, vatten, salt och peppar. Lägg salladen i en skål och häll över oljeblandningen. Blanda runt ordentligt! Låt den svalna och förvara sedan i kylskåp i en burk med tättslutande lock.

Salladen använder jag sedan som tillbehör till kyckling, kött eller dylikt.

Receptet kommer ursprungligen härifrån

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s